Районна избирателна комисия Разград


РЕШЕНИЕ
№ 8-ЕП/НС
Разград, 22.04.2024

ОТНОСНО: Определяне на експерти и технически сътрудници, които да подпомагат дейността на РИК-Разград в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

За подпомагане дейността на РИК могат да се създават работни групи от специалисти, съгласно т. 1.6 от Решение № 3053-ЕП/НС от 9 април 2024 г. на ЦИК, при  определяне на техните функции, период на подпомагане и размер на възнаграждението за всеки един специалист.

След проведени разисквания и с оглед постъпилите предложения, бе определен броя на специалистите, поименния състав, както и техните функции и размер на съответните възнаграждения, както следва:

  1. За „Специалист-експерти към РИК“ - 2 души:

 - Владимир Станиславов Христов, ЕГН: …………………

- Галя Кръстева Кръстева, ЕГН: …………………

  1. За „Специалист-технически сътрудници към РИК“ - 5 души:

 - Естер Жулиева Симеонова, ЕГН: …………………

- Емел Ибрахимова Ахмедова-Русева, ЕГН: …………………

- Синем Орхан Исмет, ЕГН: …………………

- Пенка Пенчева Дакова, ЕГН: …………………

- Мирослава Дакова Христова, ЕГН: …………………

            На основание чл. 72, ал. 1, т. 1 ИК и т. 1.6. от Решение № 3053-ЕП/НС от 9 април 2024 г. на ЦИК, РИК-Разград

Р Е Ш И:

  1. С цел подпомагане дейността на РИК-Разград, създава работна група от специалисти към комисията и определя броя им, както следва:

1.1. „Специалист-експерти към РИК“ -  2 души;

1.2. „Специалист-технически сътрудници към РИК“ - 5 души.

 

  1. Привлича като „специалист-експерти към РИК“: 

 - Владимир Станиславов Христов, ЕГН: …………………

- Галя Кръстева Кръстева, ЕГН: …………………

 

      2.1. Определя месечно възнаграждение: ………………… лв. / ………………… лева /  на лицата по т.2, със следните функции: подпомагане дейността на РИК-Разград, като осигурява работата и техническата поддръжка на видеотехниката, предназначена за излъчване в реално време на заседанията на комисията; отговаря за своевременното обявяване / публикуване на интернет страницата на РИК-Разград / на актовете на комисията по реда на чл. 71, ал. 2 от Изборния кодекс, както и за своевременния обмен на тези актове и всички други необходими данни по електронен път; отразява всички промени, извършени с Решения на РИК, по списъчния състав на членовете на СИК, регистрацията на застъпници и заместващи застъпници, списъците на упълномощените представители, включително попълване и поддръжка на електронните публични регистри, при спазване изискванията за защита на личните данни: на инициативните комитети, на кандидатските листи, на жалбите и сигналите до РИК, на застъпниците, на списъка на упълномощените представители на партиите, коалициите и инициативните комитети за публикуване; изготвяне на удостоверения на назначените членове на секционни избирателни комисии и на регистрираните застъпници, списъци с данните на членовете на СИК за предаване в общините, подпомагане дейността на членовете на РИК във връзка с подготовката за предаването на изборните книжа и материали в ЦИК, както и да извършва и други дейности, възложени им от Председателя и/или Секретаря на РИК-Разград.

 

  1. Привлича като „Специалист-технически сътрудници към РИК“:

- Естер Жулиева Симеонова, ЕГН: …………………

- Емел Ибрахимова Ахмедова-Русева, ЕГН: …………………

- Синем Орхан Исмет, ЕГН: …………………

- Пенка Пенчева Дакова, ЕГН: …………………

- Мирослава Дакова Христова, ЕГН: …………………

    3.1. Определя месечно възнаграждение: ………………… лв. / ………………… лева / на лицата по т.3, със следните функции: подпомагане дейността на РИК-Разград, като уведомява членовете на комисията за извънредните заседания; подсигурява  необходимите информационни материали за заседанията; води и оформя протоколите от заседанията на РИК, като отразява дата, час, дневен ред, обсъжданията по точките от дневния ред, докладите по проектите за решения, взетите решения и гласуването по тях, за което отразява поименното гласуване; осигурява надлежното подписване на протоколите и решенията; прилага разглежданите материали като неразделна част от протоколите, респективно решенията; отговаря за архивирането и класифицирането на всички актове и документи на комисията, като поддържа и съхранява информационен архив от всички заседания; подрежда и окомплектова документите от регистърните преписки; извършва предпечатна подготовка на големи по обем  материали; подпомага дейността на членовете на РИК във връзка с приемането на протоколите от СИК/ПСИК след изборния ден и подготовката за предаването на изборните книжа и материали в ЦИК, както и изпълнява други дейности, възложени им от Председателя и/или Секретаря на РИК-Разград в рамките на тяхната компетентност.

  1. Определя срок на договорите: за периода от датата на приемане на настоящото решение до 14 дни от произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г., съответно - 23 юни 2024 г. / включително /.

           

      Решението да се изпрати на Областния управител на Област Разград, за сключване на договори с посочените лица, при гореизложените условия.

      Решението може да се оспори в тридневен срок от обявяването му пред ЦИК.

Председател: Невин Мехмед Скендер

Секретар: Юмгюл Мухарем Ахмедова

* Публикувано на 22.04.2024 в 21:16 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031 

Решения

  • № 28-НС / 02.05.2024

    относно: Регистриране на кандидатска листа за народни представители за участие в изборите на 9 юни 2024 г., издигната от коалиция „ЦЕНТЪР“ в Осемнадесети изборен район - Разградски

  • № 27-НС / 02.05.2024

    относно: Регистриране на кандидатска листа за народни представители за участие в изборите на 9 юни 2024 г., издигната от партия „МОРАЛ ЕДИНСТВО ЧЕСТ“ в Осемнадесети изборен район - Разградски

  • № 26-НС / 02.05.2024

    относно: Регистриране на кандидатска листа за народни представители за участие в изборите на 9 юни 2024 г., издигната от партия „ВЪЗРАЖДАНЕ“ в Осемнадесети изборен район - Разградски

всички решения